Aj počas vychutnávania jedla každý zákazník ocení okrem chuti aj krásny vzhľad interiéru vašej reštaurácie. Vedeli ste však, že mnoho z nich sa pozerá aj na váš personál? Nemyslíme len vtedy, keď si chcú objednať, ale podvedome vnímajú aj to, ako je oblečený. Vyzerá totiž výborne, ak sa čašníci a pokladníci neprechádzajú v domácich papučiach a v ufúľanom bielom tričku. Je dôležité, aby ste aj na takýchto detailoch dali svojim zákazníkom pocítiť, že vám na nich záleží a že máte estetického ducha. Ako teda na to?
Voľba oblečenia do reštaurácie
Farbu rovnošaty alebo trička prispôsobte korporátnym farbám vášho podniku. Pozor na rušivé detaily, ak máte decentnú a vyššie postavenú reštauráciu, nie je dobré, aby bolo vaše oblečenie extrémne pútavé a krikľavé, Zvoľte jemnejšie, možno zemité farby, ktoré dodajú podniku punc výnimočnosti a vaši zamestnanci sa pritom tiež budú cítiť príjemne. Či zvolíte tričko alebo priamo rovnošatu, je na vás – napríklad v hoteloch by sa zamestnanci bez kompletného oblečenia neobišli, v stredne postavených reštauráciách pokojne postačia decentné tričká.
Ako odlíšiť personál v reštaurácii?
Ďalšou zaujímavosťou je možnosť odlíšiť jednotlivé profesie, ktoré u vás pracujú. Kuchár by mal mať biely vrch s jednoduchým logom vašej reštaurácie. U čašníkov sa môžete hrať viac – odlíšiť sa dajú napríklad aj podľa rajónov, ktoré majú pridelené. Vytvoríte tak príjemný efekt, každý bude totiž automaticky vedieť, kam patrí. Možností je naozaj veľa, treba si len dávať pozor na decentnosť a uhladenosť – nikto nechce, aby ho v pozadí pri jedle rušil personál v tričkách od zelenej po ružovú. To sa už dnes nenosí. Zlepšite deň sebe aj zákazníkom, zvoľte oblečenie, ktoré vás odlíši.
Kontaktujte nás a radi vám poradíme s výberom oblečenia pre vašich zamestnancov. Pre vás iba to najlepšie! J